Клиентите на Националната агенция за приходите, които все още нямат

...
Клиентите на Националната агенция за приходите, които все още нямат
Коментари Харесай

Елате в НАП само за да получите своя ПИК, заявете го дистанционно, съветват от приходното ведомство в Бургас

Клиентите на Националната организация за приходите, които към момента нямат личен идентификационен код (ПИК), само че желаят да го получат, могат да икономисат доста време, а и средства, като спестят едно посещаване до офис на Национална агенция за приходите. При изключителна епидемиологична обстановка и наложени противоепидемични ограничения, от приходното ведомство в Бургас поучават всеки, които желае да получи ПИК на Национална агенция за приходите, да го съобщи отдалечено. Това може да стане с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация 0700 18 700, на имейл:, както и през системата за несъмнено електронно връчване (), поддържана от Държавна организация „ Електронно ръководство “. Персоналният код на Национална агенция за приходите е безвъзмезден, неопределен и се издава в посочен в подаденото заявление комфортен за клиента офис на Националната организация за приходите. Получава се персонално или с нотариално заверено пълномощие с експлицитен текст.

Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) от Национална агенция за приходите, само че са го не запомнили, могат да го възстановят единствено с едно позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация 0700 18 700 или 02/98596801 за чужбина, като изберат меню 6 – „ Информация с ПИК “, подменю 3 – „ Забравен ПИК “. Необходимо изискване е клиентът да има достъп и да употребява все още електронния си адрес, който е декларирал при издаването на ПИК. След свързване с Информационния център и след надеждна идентификация, се получава краткотраен ПИК. С него се влиза в е-услугите на Национална агенция за приходите, вкарва се и се удостоверява нов код. На имейл адреса си потребителят ще получи линк за активация на прелюдия от него код, с който ще може да употребява цялостния размер електрони услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите. (Те могат да се проследят отсам: ).

С персоналния код на Агенцията могат да се ревизират и дължими локални налози и такси за над 200 общини в страната.

„ Създали сме нужната организация и подсигуряваме, че при отдалечено заявяване, персоналният код ще може да се получи оптимално бързо, в рамките най-вече на идващия работен ден след подаденото заявление, като клиентът ще бъде известен за това и ще му бъде спестено времето за изчакване “, увери шефът на дирекция „ Обслужване “ на Национална агенция за приходите Бургас Сияна Димитрова.

От териториалната дирекция на Националната организация за приходите в Бургас припомнят, че клиентите, решили да не употребяват електронните услуги, а да посетят на място Салона за обслужване, би трябвало да се преценяват с прелюдия следен пропускателен режим и да съблюдават нужното разстояние. Обслужването се прави при строго съблюдаване на въведените спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР