Кивито е плод, който често остава пренебрегван за сметка на

...
Кивито е плод, който често остава пренебрегван за сметка на
Коментари Харесай

Ето защо трябва да ядете повече киви

Кивито е плод, който постоянно остава подценяван за сметка на други. Това е напълно незаслужено. Някои го заобикалят поради киселия усет и неприятната консистенция на плода. Но когато кивито е узряло добре, то има превъзходен усет и е прелестно за консумация.

Освен това кивито съдържа неповторима композиция от субстанции, което го прави доста потребно – изключително за избрани положения.

Кивито е мощен антиоксидант

Кивито има изключителни свойства за битка със стареенето с помощта на съдържащите се в него антиоксиданти и витамин С. В композиция те обезвреждат действието на свободните радикали, които повреждат клетките, предизвикват някои болести (рак например) и са виновни за стареенето на организма.

Киви за прелестна кожата

 Ползи от киви

Кожата ви ще е по-гладка и в по-добър тип, в случай че консумирате постоянно киви. То подтиква синтеза на колаген, който е извънредно необходим на кожата и я прави здрава, стегната и еластична. Освен да похапвате киви, може да си извършите и маска на лицето с прясно отрязано резенче.

Киви за крепко сърце и кръвоносна система

Хапването на киви е прелестна профилактика на сърдечно-съдови болести, а също и поддържаща терапия при към този момент съществуващи. Полезните му свойства в това отношение се дължат на съдържащите се в него витамин К, калий, на способността му да прочиства кръвоносните съдове от натрупвания и да понижава равнището на нездравословния холестерол. Редовната консумация на киви води до понижаване на кръвното налягане и защищава от сърдечно-съдови произшествия.

Киви за по-добро зрение

 Киви

Доказано е, че постоянното ядене на зеления от вътрешната страна плод поддържа по-дълго време зрението в отлична форма и повлиява влошеното зрение в позитивна посока. Това се дължи на съдържащите се в кивито субстанции лутеин и зеаксантин. Те имат значимо значение за положителното здраве на очите. И лутеинът, и зеаксантинът са антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на зрението от свободните радикали и резервират остротата му по-дълго.

В изгода на дихателната система

Хората с астма и хронични проблеми с дихателната система също би трябвало да похапват по-често киви. Знае се, че то се оправя отлично с по-леките възпаления в белия дроб, оказва помощ при кашлица и хрипове, а също - форсира оздравяването при възпалено гърло. Особено целесъобразно е при припадък на- и нощна кашлица в детска възраст.

Вижте още от нашите сладкиши с киви или потребно смути с киви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР