Кивито е необичаен сладко-кисел плод, който е обичан от много

...
Кивито е необичаен сладко-кисел плод, който е обичан от много
Коментари Харесай

Колаген, витамин С, успокояване на възпаления: Как да използвате кивито за разкрасяване - Топ новини

Кивито е необикновен сладко-кисел плод, който е обичан от доста възрастни и деца. Често се употребява като съставна част в плодови салати и предписания за торти и сладкиши. Но вкусното киви има доста изгоди за нашето здраве и хубост, за които ще ви разкажем по-долу. Плодовете са с високо наличие на хранителни субстанции
Ползи от маска за лице с киви: Кивито е с високо наличие на витамин С и фитохимикали, дружно с витамин Е, каротеноиди и феноли. То е отличен източник на антиоксиданти, които оказват помощ за отбраната на клетките от окислително увреждане и ги възвръщат.Насърчава производството на колаген. Тази съставна част поддържа еластичността на кожата. Освен това резервира нейната мекост и разтегливост и предотвратява нейното изтощение, избледняване. Витамин С в кивито поддържа плътността на колагена в кожата.Ефективен против възпаления като акне. Кивито се характеризира с изразени противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за попречване на акне и пъпки.Кивито оказва помощ при акне, предотвратява обриви и други възпалителни болести. Освен това е плод с високо наличие на хранителни субстанции. Маските с киви се нанасят за 15-20 минути, след което се измиват от кожата с топла вода. Киви + кисело мляко
Витамин С ви разрешава да озарите кожата, да премахнете дребни пигментни петна, а AHA киселините, съдържащи се в киселото мляко, подмладяват кожните кафези. За да приготвите чудодейна маска, ще ви би трябвало:
Месото на едно киви.Една супена лъжица кисело мляко без добавки и без захар.Киви + бадеми
Тази маска за лице е отлично освежаваща. Тонизира кожата, овлажнява я и й придава пресен тип. Буквално незабавно ще видите разликата, когато извършите тази маска за първи път. За да я приготвите ще ви би трябвало:
Едно приблизително киви.Бадеми – 3-4 ядки.Една супена лъжица брашно.
За да приготвите тази маска, би трябвало да накиснете бадемите във вода за една нощ. Смелете ги на идващия ден и направете паста. Смесете с брашно и каша от киви. Нанесете тази маска върху лицето и региона на шията.
Киви + лимонен сок
Тази лечебна маска за лице оказва помощ за стесняване на порите и унищожаване на възрастовите петна, защото лимоновият сок е чудесно избелващо средство. Това е най-подходящата маска за тези с мазна кожа.

За да я приготвите, ще би трябвало да смесите месото на едно киви и една супена лъжица лимонен сок.
Киви + банан + кисело мляко
Банановата каша идеално овлажнява и подхранва кожата, а киселото мляко оказва помощ за разчистване и унищожаване на токсините. Тази маска за лице омекотява кожата и я прави кадифено гладка. За да приготвите чудотворна маска, ще ви трябват следните артикули:
1 приблизително огромно киви1 с.л. намачкан бананКисело мляко без добавки и без захар.
Първо намачкайте кивито в купа с вилица или благодарение на блендер и я смесете с банан. Добавете натурално кисело мляко към тази примес и разбъркайте добре.

Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР