Кивито е един от най-полезните плодове в борбата с болестите.

...
Кивито е един от най-полезните плодове в борбата с болестите.
Коментари Харесай

Кивито стопява мазнини

Кивито е един от най-полезните плодове в битката с заболяванията. Кивито е по-полезно даже от портокалите, грейпфрутите, мандарините и ябълките, що се отнася до наличието на полифеноли.

Най-богато на тези антиоксиданти е златното киви, след което е сортът зелено киви. Кивито предотвратява развиването на заболявания, породени от оксидативен стрес.

Оксидативният стрес пък се предизвиква от молекули, създавани естествено от тялото. Уврежданията от него се свързват с заболявания като атеросклероза, сърдечна непълнота, Алцхаймер, рак, Паркинсон.

Кивито е доста богато на витамините А, В, С, минерални соли и други Едно киви дневно покрива нужната доза от витамин С. Ако не ви е известно, то укрепва имунната система, кръвоносните съдове, покачва съпротивата на организма към всевъзможни инфекции, оказва помощ ни да се борим със напрежението.

 Фреш от Киви

Кивито е богато на манган, калий, целулоза и може да възстановява холестерола. Екзотичният плод има дарба да стопяват мазнини, блокиращи артериите, като понижават риска от образуването на тромби. Такъв плод е кивито.

То се появява в средата на 19 век в Нова Зеландия, като резултат от обработване на китайската лиана. Дълго време островитяните отглеждат кивито единствено в дворовете и градините си. Американските бойци пренесли семената на мъхестия плод в родината си, а след това той покорил и Европа.

Китайската лиана придобива международна популярност и получава името киви, кръстена на птицата киви, която населява Нова Зеландия. Днес кивито се отглежда и в Калифорния, Западна Франция и Израел.

Кивито се счита за узряло, когато при леко натискане с пръсти е меко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР