Китайското посолство в Русия нарече Съединените щати реална заплаха за

...
Китайското посолство в Русия нарече Съединените щати реална заплаха за
Коментари Харесай

Китай: САЩ са истинската заплаха за света

Китайското посолство в Русия назова Съединените щати действителна опасност за света.

„ Никога не забравяйте кой е същинската опасност за света “, се споделя в известието, оповестено в профила на дипломатическата задача в Twitter.

Така дипломатическата задача разяснява туит на представител на осведомителния отдел на китайското външно министерство, който разгласява фотография с надпис „ Списък на бомбардировките на Съединени американски щати: международна обиколка на демокрацията “. Той дава лист на военните интервенции на Съединени американски щати в чужбина, от Корейската война до спора в Сирия. Списъкът включва 33 случаи от страни, които, както беше маркирано от Пекин, съставляват към една трета от популацията на света.

По-рано пратеникът на Китай в Организация на обединените нации Джан Джун, който се въздържа от гласоподаване по резолюция на Съвета за сигурност, осъждаща съветската интервенция в Украйна, назова опасенията за сигурността на Русия рационални.

Китай се застъпва за обща, всеобхватна идея за сигурност, сподели той. " Ние имаме вяра, че сигурността на една страна не може да бъде обезпечена посредством подкопаване на сигурността на други страни. На фона на пет талази на разширение на НАТО, на рационалните желания на Русия за сигурност би трябвало да бъде обърнато внимание и по подобаващ метод да бъдат задоволени ", сподели той.

Китайският външен министър Ван И също акцентира по-рано, че в подтекста на поредното разширение на НАТО на изток, на законните претенции за сигурност на Русия би трябвало да се отдаде нужната тежест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР