Китайското министерство на отбраната предупреди Индия да не си прави

...
Китайското министерство на отбраната предупреди Индия да не си прави
Коментари Харесай

Пекин предупреждава: Да разтърсиш планина е лесно, но да разтърсиш китайската армия е трудно

Китайското министерство на защитата предизвести Индия да не си прави илюзии по отношение на способността на китайските военни да пазят територията си, съобщи " Ройтерс ". Повод за изказването е пограничен спор на плато в Хималаите.

Според Китай през юни индийски граничари са минали в китайския регион Донгланг и са попречили на работата по транспортна артерия. След това зародил спор сред бойци на двете страни наоколо до котловина под контрола на Китай, която разделя Индия от съдружника ѝ Бутан.

Говорителят на китайските военни У Цян съобщи:

" Настоятелно призоваваме Индия незабавно да отдръпна отбранителния си личен състав от презграничния регион. Това е нашето авансово изискване и основа за решение на актуалната обстановка. Мирът и стабилността на целия район зависят от мира и стабилността на границата и е в полза на народите и на двете страни. Искам да напомня на Индия да не оставя нещата на шанса и на илюзиите. 90-годишната история на китайската войска демонстрира, че способността ѝ да пази територията на Китай продължава да нараства и смелостта ѝ е непоклатима. Да разтърсиш планина е елементарно, само че да разтърсиш китайската войска е мъчно ".

Ню Делхи изпрати бойци през границата предишния месец, откакто китайски военни започнаха работа по удължение на китайски път към индийската граница. Индия прикани и двете страни да изтеглят силите си и да договарят.

Границата сред двете страни е с дължина от 3500 км. Големи елементи от нея биват оспорвани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР