Китайското издание “Соху” оцени перспективите на най-новия руски изтребител-прехващач от

...
Китайското издание “Соху” оцени перспективите на най-новия руски изтребител-прехващач от
Коментари Харесай

Руският МиГ-41 ще има космически характеристики

Китайското издание “Соху” оцени вероятностите на най-новия съветски изтребител-прехващач от пето потомство МиГ-41, написа " Поглед Инфо ".

Авторите от “Соху” обръщат внимание на обстоятелството, че създаването на изтребителя МиГ-41 наближава своя логически свършек. Предполага се, че първият аероплан ще стартира да влиза в армията още през 2025 година. Характеристиките на тази платформа включват нейните усъвършенствани стелт характерности, както и необикновено висока скорост (4-4.3 Мах). „ В момента има малко детайлности в откритите източници във връзка с техническите характерности на МиГ-41 заради високото равнище на секретност на плана. Въпреки това към този момент е ясно, че появяването на този аероплан ще бъде огромна крачка напред за Русия”, означават китайските публицисти.

Особен интерес съставляват материалите, които съветските инженери употребяват в този аероплан. Както знаете, летенето с такива високи скорости е съпроводено от по този начин наречената “термична експлозия”, има внезапен скок на температурата на повърхността на самолета. В Съединени американски щати, с цел да се оправят с този проблем, употребяват специфична титанова сплав, само че в последна сметка се отхвърлят от това решение. В тази връзка е любопитно по какъв начин тази обстановка ще бъде решена в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР