Китайският заместник-външен министър Лъ Юйчън се срещна днес в Пекин

...
Китайският заместник-външен министър Лъ Юйчън се срещна днес в Пекин
Коментари Харесай

Китай се надява САЩ и Северна Корея да подновят диалога

Китайският заместник-външен министър Лъ Юйчън се срещна през днешния ден в Пекин с американския специфичен делегат за Северна Корея Стивън Бигън, заяви китайското външно министерство, представено от Ройтерс.

Говорителят на китайското външно министерство не пожела да даде повече детайлности за срещата. Бигън се срещна през вчерашния ден в Пекин и с различен китайски заместник-външен министър, Ло Чжаохуей, с който размениха отзиви за насърчаването на денуклеаризацията на Корейския полуостров, заяви китайското външно министерство на уеб страницата си.

Китай се надява, че Съединени американски щати и Северна Корея ще съумеят да намерят ефикасни решения за подсилване на доверието и разрешаване на несъгласията, като възобновят разговора колкото се може по-скоро, съобщи министерството.
Бигън дойде в китайската столица след диалози с държавни представители в Южна Корея и Япония.

Северна Корея наскоро заплаши, че в случай че Съединени американски щати не подхващат стъпки за повдигане на глобите до приключването на крайния период за реализиране на съглашение в края на годината, Пхенян ще сервира " коледен подарък " на Вашингтон.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР