Китайският външен министър заяви на своите колеги от Израел и

...
Китайският външен министър заяви на своите колеги от Израел и
Коментари Харесай

Китай е готов да посредничи за мирни преговори между Израел и Палестина

Китайският външен министър съобщи на своите сътрудници от Израел и Палестина, че страната му е подготвена да помогне за улеснение на мирните договаряния, заяви китайската държавна осведомителна организация, представена от " Гардиън ".

Отделните телефонни диалози сред китайския външен министър Цин Ган и висшите дипломати на Израел и Палестина идват на фона на неотдавнашни опити на Пекин да се нарежда като районен медиатор.

Цин насърчи " стъпките за обновяване на мирните договаряния " и сподели, че " Китай е подготвен да обезпечи улеснение за това " в телефонен диалог в понеделник с израелския външен министър Ели Коен, съобщи държавната осведомителна организация " Синхуа ".

Съобщава се, че в диалога си с палестинския външен министър Рияд ал-Малики Цин е споделил, че Пекин поддържа възобновяването на договарянията допустимо най-скоро.

И в двата диалога той е подчертал устрема на Китай за мирни договаряния въз основа на използването на " решението за две страни ", отбелязва " Синхуа ".

Преговорите идват в миг на възходящо напрежение в Израел. в Ерусалим по-рано този месец бяха наказани от арабските страни в района. Саудитска Арабия, с която Израел се надява да възстановява връзките си, съобщи, че " щурмуването " на " Ал Акса " от Израел подкопава напъните за мир.

Съобщава се, че Цин е споделил на израелския си сътрудник, че Китай е " угрижен за настоящето напрежение сред Израел и Палестина и актуалният главен приоритет е да се сложи обстановката под надзор и да се предотврати ескалацията на спора или даже излизането му отвън надзор ".
Китай наскоро стартира дипломатическа атака, като на връзките през март сред Иран и Саудитска Арабия - противници в район, където Съединените щати от десетилетия са главният дипломатически медиатор. " Саудитска Арабия и Иран неотдавна възвърнаха дипломатическите връзки посредством разговор, давайки добър образец за превъзмогване на разликите посредством разговор ", сподели Цин.

През февруари Пекин за Украйна след диалози сред президента Си Цзинпин и съветския президент Владимир Путин. Той прикани всички страни да заобикалят нуклеарна ескалация, само че не предложи Русия да изтегли силите си.

Докато западните водачи, президентът на Украйна Володимир Зеленски внимателно приветства проекта, само че сподели, че той би бил допустим единствено в случай че докара до изтеглянето на войските на Путин от цялата окупирана украинска територия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР