Китайският технологичен гигант Tencent представи инструменти, които ще позволят на

...
Китайският технологичен гигант Tencent представи инструменти, които ще позволят на
Коментари Харесай

Tencent влиза в битка за онлайн търговци с Alibaba и JD.com

Китайският софтуерен колос Tencent показа принадлежности, които ще разрешат на търговците да построяват виртуални магазини в известното му приложение WeChat в Китай. Така компанията влиза в борба за пазарен дял с двата най-големи онлайн търговци в страната - Alibaba и JD.com, предава Си Ен Би Си.

Бизнесите и търговците ще могат да се запишат за тест на услугата, която носи името WeChat Minishop.

WeChat е най-популярната платформа за връзка в Китай с над 1 милиарда консуматори. Тя се е трансформирала в неразделна част от живота на жителите на втората по-големи стопанска система.

Платформата на Tencent постоянно е определяна като „ суперприложение “, защото тя разрешава на потребителите да правят голям брой интервенции – от мобилни заплащания до запазване на полети.

От известно време компанията разполага и с „ минипрограми “ за онлайн търговия, които са част от WeChat.

Новият инструмент обаче ще разреши на търговците сами да основават минипрограми за електронна търговия в границите на WeChat, вместо да разчитат на скъпоплатени разработчици. Това няма да съставлява централизирана система като тази на JD.com или Taobao на Alibaba, само че може да помогне на Tencent да притегли дребни бизнеси към своята платформа.

Китайският интернет колос съобщи, че от търговците няма да се желае да заплащат за отварянето на виртуален магазин и че няма да има други такси за използването на услугата. Платформите на Alibaba имат редица такси, които търговците би трябвало да заплащат.

Минимагазинът ще дава на търговците услуги за ръководство на поръчките и транзакциите, логистика и поддръжка след продажба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР