Китайският президент Си Цзинпин успя. Разговорите му с руския държавен

...
Китайският президент Си Цзинпин успя. Разговорите му с руския държавен
Коментари Харесай

Си Цзинпин успя. Историческо решение за Украйна

Китайският президент Си Цзинпин съумя. Разговорите му с съветския държавен глава Владимир Путин на четири реализираха компромиса. Путин е декларирал, че Русия е отворена за мирни договаряния по украинския въпрос.

-->
В Украйна се чуват " гласове за мир и разсъдък ", акцентира в диалозите си с  Путин президентът на Китай Си Цзинпин, се показва в изказване на китайското външно министерство. Си е на тридневно пътешестване в Русия до сряда.

" Повечето страни поддържат намаляването на напрежението, застават зад мирните договаряния и са срещу наливането на масло в огъня ", е споделил Си на Путин по време на нощната им среща в Москва.

Войната на Русия против Украйна стартира през февруари предходната година, което докара до гибелта и раняването на хиляди хора и сътвори милиони бежанци в резултат на бомбардировките и обстрела на съветските сили.

Според Пекин Си и Путин са провели дълъг разговор по въпроса за Украйна.

" Прегледът на историята демонстрира, че споровете в последна сметка би трябвало да се вземат решение посредством разговор и договаряния ", означи Си.

Той добави, че Китай се застъпва за политическо споразумяване на рецесията и отхвърля манталитета на Студената война и едностранните наказания.

" Китай счита, че колкото повече компликации има, толкоз по-голяма е нуждата да се резервира пространство за мир. Колкото по-остър е казусът, толкоз по-важно е да не се отхвърлят напъните за разговор ", сподели китайският президент на Путин.

По думите му Пекин " ще продължи да играе градивна роля в насърчаването на политическото споразумяване на украинския въпрос ".

В доклада от срещата, оповестен от Пекин, Путин е споделил на Си, че Русия е отворена за мирни договаряния по украинския въпрос.

Приветствайки " градивната роля " на Пекин в това отношение, Путин съобщи, че Русия е взела под внимание документа с позицията на Китай по отношение на политическото споразумяване на войната в Украйна. Русия приветства мирните договаряния и желае Китай да играе градивна роля в тях.

Миналия месец Пекин разгласява документ, в който изложи позицията си по отношение на политическото споразумяване на войната в Украйна, включващ 12 точки, като ценене на суверенитета на всички страни, преустановяване на военните дейности, обновяване на мирните договаряния и разрешаване на филантропичната рецесия в района.

Планът призоваваше за сигурност на нуклеарните електроцентрали, улеснение на износа на зърно, както и за преустановяване на едностранните наказания, и наблягаше, че " разговорът и договарянията са единствените жизнеспособни решения на рецесията в Украйна ".

" Русия приветства Китай за това, че поредно отстоява безпристрастна, справедлива и уравновесена позиция и се застъпва за честността и справедливостта по главните интернационалните въпроси ", съобщи китайското външно министерство, цитирайки Путин.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР