Китайският президент Си Дзинпин заяви на германския канцлер Олаф Шолц,

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви на германския канцлер Олаф Шолц,
Коментари Харесай

Си към Шолц: Китай и Германия да си подадат ръка за световния мир

Китайският президент Си Дзинпин съобщи на немския канцлер Олаф Шолц, че като огромни страни с въздействие, Китай и Германия би трябвало да работят дружно още повече във " времена на промени и ужас " в името на международния мир и развиване, оповестява " Ройтерс ".

Като авторитетни сили Китай и Германия би трябвало да си подадат ръка и да работят дружно, настоя китайският водач.

Той изрази вяра и че посещението на Шолц в Пекин ще " задълбочи прагматичното съдействие в разнообразни области и ще сътвори проекти за идната фаза на китайско-германското развиване ".

Шолц е първият европейски водач на посещаване в Китай от началото на пандемията от COVID-19 преди три години.

Той стартира еднодневната си аудиенция в азиатската страна със среща с китайския президент в Голямата зала на народа в Пекин. Предстои немският канцлер да се срещне и с китайския министър председател Ли Къцян, който го предложения в Пекин.

Преди визитата Шолц съобщи, че Германия смята Китай за " значим бизнес и търговски сътрудник "  и не желае " да се отделя " от него.

Той също по този начин акцентира, че Китай е значима страна, която ще играе основна роля в света, само че посочи, че това не оправдава " нито апелите на някои за уединяване на Китай, нито стремежа към хегемонично китайско господство или даже китайскоцентричен международен ред ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР