Китайският президент Си Дзинпин обясни, че никой не е в

...
Китайският президент Си Дзинпин обясни, че никой не е в
Коментари Харесай

Си Дзинпин обясни, че никой не може да диктува на Китай

Китайският президент Си Дзинпин изясни, че " никой не е в положение да диктува " какво би трябвало да прави страната му . В тирада по случай честването на 40-годишнината от " промяната и отварянето " на Китай, той разяснява, че Пекин " уверено ще реформира каквото би трябвало и може да бъде реформирано и няма да трансформира нищо, където не би трябвало и не може да се реформира ", оповестява БиБиСи.

Си Дзинпин употребява и по-помирителен звук по време на речта си, като повтаря уговорката на Китай да " се отвори по-широко за света и да насърчи взаимни старания за създаване на общественост с общо бъдеще за човечеството ".

Той добавя, че страната му " се доближава до центъра на света като необятно приет бранител на международния мир , способствуващ за световното развиване и поддържащ интернационалния ред ".

 Китай изяснява за протекционизма и Г-20
Китай изяснява за протекционизма и Г-20

Коментира възбраните за Huawei и редактирането на човешки гени

Си Дзинпин дава обещание, че неговата страна няма да се развива за сметка на други нации . Въпреки икономическите достижения на страната, Китай " в никакъв случай няма да се стреми към световна надмощие ".

Икономическата промяна на Китай е инициирана Дън Сяопин през 1978 година и програмата е утвърдена на 18 декември тази година и растежът трансформира Китай във втора по величина стопанска система в света . Стотици милиони хора са избавени от беднотия, само че през последните години Китай се бори с възходящ дълг и забавя икономическия си напредък.

В речта си, Си Дзинпин не загатва настоящия търговски спор със Съединените щати, вместо това той изброява образци за напредъка на Китай през последните десетилетия, " епични достижения, движещи небето и Земята ".

 Джак Ма става член на китайската комунистическа партия, по заслуги
Джак Ма става член на китайската комунистическа партия, по заслуги

Общо 100 заслужили персони са предложени и се причисляват към партията

Реформата на Дън Сяопин съумява да заобиколи остарелия комунизъм на Мао Цзедун, когато колективизацията води до бедна и неефективна стопанска система . Действията са фокусирани върху промяната в селското стопанство , либерализация на частния бранш, рационализация и отваряне към интернационалната търговия.

Си Дзинпин разказва промените като " освобождение от оковите " на предходни неточности и добавя, че последните 40 години са " квантов скок за социализма с китайски темперамент , огромното подмладяване на Китай в актуалното време ".

 Икономическа глобализация или протекционизъм, пита Си Дзинпин
Икономическа глобализация или протекционизъм, пита Си Дзинпин

Мисля, че сме на кръстопът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР