Китайският президент Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин проведоха

...
Китайският президент Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин проведоха
Коментари Харесай

БРИКС: Путин и Си Дзинпин обсъждат съвместна работа с президента на Бразилия

Китайският президент Си Дзинпин и съветският президент Владимир Путин организираха обособени телефонни диалози с бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва по отношение на взаимните им старания в границите на групата БРИКС, в подготовка за идната среща на върха на водачите. 

Лула е деен последовател на дедоларизацията в интерес на националните валути и препоръчаната обща валута на БРИКС.

В петък президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин, след диалога му с китайския президент Си Дзинпин по-рано през седмицата.  

Една от тематиките, които двамата засегнаха, беше съдействието в границите на огромни многонационални организации, като да вземем за пример БРИКС.

В петък Лула написа в Twitter:

Лула акцентира още, че Бразилия, дружно с Индия, Индонезия и Китай, е подготвена да се ангажира и с двете страни в спора в Украйна за поощряване на мира.

Според известието, оповестено от Кремъл в петък, бразилският президент е споделил своите визии за присъединяване си в неотдавнашната среща на върха на Групата на седемте (Г7) в Хирошима, Япония. Двамата водачи са обменили и оценките си за обстановката към Украйна.

Освен това Путин и Лула са разискали стратегическото партньорство сред Русия и Бразилия, като показаха съвместен интерес към усилване на съдействието в разнообразни области. Кремъл акцентира, че те са разискали въпроси, свързани със взаимните им старания в границите на БРИКС и други многостранни платформи.

“ “, заключи Кремъл.

Лула също по този начин разкри , че е провел телефонен диалог с китайския президент Си Дзинпин:

Лула изрази поддръжката си за основаването на валута на БРИКС, като през април съобщи:  

Също по този начин той прикани разрастващите се страни да се откажат от щатския $ като международна аварийна валута.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР