Китайският износ е нараснал незначително за втори пореден месец през

...
Китайският износ е нараснал незначително за втори пореден месец през
Коментари Харесай

Китайският износ е нараснал с 2,3 на сто

Китайският експорт е повишен нищожно за втори следващ месец през декември, макар че дефлационният напън е траял. Това се показва в формалните данни, оповестени през днешния ден и представени от Асошиейтед прес. Това единствено акцентира неравномерното възобновяване на стопанската система на страната след пандемията, показва организацията.

Търсенето за китайски артикули е намаляло, откогато Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати и централните банки в Европа и Азия са почнали да покачват лихвите предходната година, с цел да охладят инфлацията, която доближи невиждани от десетилетия максимуми.

Износът на Китай е повишен с 2,3 на 100 на годишна основа през декември до 303,6 милиарда $. Подобрението е знак, че търсенето, може да нарасне след месеци на спад по-рано тази година. Вносът също се е повишил с 0,2 на 100 до 228,2 милиарда $.

Общият търговски остатък на Китай за декември е бил 75,3 милиарда $, което е напредък с 10 на 100 по отношение на 68,3 милиарда $ през ноември.

" Продължаващото едва външно търсене към момента е главният фактор, ограничителен нарастването на износа ", съобщи на конференция през днешния ден заместител шефът Ван Линцзюн. " Фактори като протекционизъм и унилатерализъм също са оказали въздействие върху износа, който към момента се сблъсква с доста компликации ".

Потребителските цени са се намалили с 0,3 на 100 през декември, или трети следващ месец на спад.

Индексът на цените на производител за декември е намалял с 2,7 на 100, което е 15-и следващ месец на спад тази година.

Китайският бранш на недвижимите парцели е различен фактор, който спъва стопанската система, като продажбите са се намалили, а бизнесмените се пробват да погасят големите си задължения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР