При полагането на клетва пред парламента в Скопие новоизбраният президент

...
При полагането на клетва пред парламента в Скопие новоизбраният президент
Коментари Харесай

Журналистите Филипов и Петров: Силяновска провокира Гърция

При полагането на клетва пред Народното събрание в Скопие новоизбраният президент на западната ни съседка - Гордана Силяновска, не произнесе цялостното име на Република Северна Македония, а наричаше страната си Македония. Това стана мотив гръцкият дипломат да напусне церемонията.

„ Северна Македония се връща в едни остарели времена, когато страната беше вкарана в изолираност, от която доста мъчно излезе. Реакцията, която последва след проявата на Силяновска, стана световна ”, сподели в студиото на „ Твоят ден ” журналистът и сътрудник в Северна Македония Костадин Филипов.

„ От реакцията на гърците, които са най-пряко наранени от тази обстановка, можем да забележим, че те са в позиция на изчакване. Това е най-хубавата реакция сега. От ВМРО-ДПМНЕ опипват почвата, желаят да видят до каква степен могат да стигнат ”, изясни журналистът от „ Дневник ” Ангел Петров.

Според Филипов управляващите в Скопие доста добре знаят какво може да последва като реакция от страна на Гърция.

„ От Атина са буквалисти при спазването на Преспанския контракт, изключително към най-важната част – името Северна Македония ”, добави той.

„ Това е метод на стратегическа двоякост. Старите ръководещи не поставиха цялостни старания вътрешнополитически да интегрират името Северна Македония ”, съобщи Петров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР