Естонското правителство сериозно“ обсъжда възможността за изпращане на военни части

...
Естонското правителство сериозно“ обсъжда възможността за изпращане на военни части
Коментари Харесай

Естония обсъжда изпращането на войски в Украйна

Естонското държавно управление „ съществено “ разисква опцията за изпращане на военни елементи в Западна Украйна, за разрешат на украинските сили, ситуирани в тази част на страната, да бъдат преместени на фронтовите линии. Това заяви Укринформ, като се базира на изданието „ Брейкинг Дифенс “, което цитира Мадис Рол, народен консултант по сигурност на естонския президент.

„ Правителството на Естония „ съществено “ разисква опцията за изпращане на войски в Западна Украйна, с цел да се включат в недиректна борба, в „ тила “ на украинските сили, с цел да бъдат те свободни да борят на фронта “, изяснява съветникът.  

Правителството в този момент проучва тази евентуална стъпка и до момента в който Естония избира това да бъде част от задача на НАТО, с цел да „ показва по-голяма обща мощ и решителност “, не се изключва и опцията Талин да работи като част от по-малка коалиция.

„ Разговорите не престават “, сподели Рол на 10 май. „ Ще разгледаме всички благоприятни условия. Не би трябвало да се ограничаваме във връзка с това, което можем да създадем, " добави той.

По-рано тази седмица началникът на естонските отбранителни сили ген. Мартин Херем сподели, че преди няколко месеца са водени диалози в армията за изпращане на части в Западна Украйна, с цел да се включат в здравното обслужване, логистиката и въздушната защита на някои градове в този завършек на страната.

По-рано френският президент също не изключи изпращане на войски в Украйна, в случай че Русия пробие украинската защита и, в случай че Киев изпрати сходно искане, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР