Китайският град Юйчжоу, с население от 1,1 милиона души, наложи

...
Китайският град Юйчжоу, с население от 1,1 милиона души, наложи
Коментари Харесай

Китай отново постави под карантина цял град

Китайският град Юйчжоу, с население от 1,1 милиона души, наложи локдаун, след известия за нови случаи на ковид, съобщи Ройтерс.
Зимните олимпийски игри стартират единствено след към четири седмици и управляващите побързаха да слагат под надзор даже и дребните огнища на коронавирусната болест.

Ограниченията в Юйчжоу, който е ситуиран в централната провинция Хънан, са сходни с тези, наложени за близо две седмици в индустриалния център Сиан, който стана епицентър на случаите на заразяване с ковид в Китай.

Юйчжоу, ситуиран на 700 км югозападно от Пекин, разпореди на всичките си жители да останат по домовете си и да не напущат града, заяви локалната конструкция на Комунистическата партия на Китай. " Към момента не са ясни източникът на вируса и броят на случаите. Контролирането на вируса и предварителната защита в нашия град са доста строги ", обявиха управляващите в град Сюйчан, който има пълномощия над Юйчжоу.
" Овладяването на епидемията в най-кратък период е политическа задача с огромен приоритет, пред която се изправят всички представители на управляващите и елементарни хора в града ", споделиха те.

Ден по-рано в региона на Сюйчан бяха регистрирани два локални случая на заразяване с ковид с доказани клинични признаци и 18 локални асимптоматични случая. Не е ясно какъв брой са случаите в Юйчжоу. Там беше неразрешено придвижването на транспортни средства, в случай че нямат позволение от управляващите, които дават отговор за контрола на вируса. Освен това управляващите разпоредиха да се преустановят дейностите в супермаркетите като се изключи доставките на артикули от първа нужда.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР