Kитайският гигант за електронна търговия Alibaba отнесе глоба от 2,78

...
Kитайският гигант за електронна търговия Alibaba отнесе глоба от 2,78
Коментари Харесай

Alibaba отнесе близо $3 млрд. глоба от китайските власти

Kитайският колос за електронна търговия Alibaba отнесе санкция от 2,78 милиарда $ от китайските управляващи, оповестява Ройтерс.

Причината е закона за конкуренцията и господстващо състояние на пазара. Разследването против Alibaba стартира през декември предходната година. Управляващата комунистическа партия стяга контрола върху най-големите китайски интернет компании и компании за онлайн търговия.

Предишната сходна санкция на стойност 975 милиона $ бе наложена през 2015 година на компанията Qualcomm.

В последните няколко месеца ние в цялостна степен сътрудничехме с проверяващите органи, запознахме с политиката на държавното управление и упованията му във връзка с стопанската система в интернет пространството. Във връзка с това ние направихме оценка на нашите вътрешни системи и направихме усъвършенствания, с цел да обезпечим стабилната работа на нашия бизнес, се споделя в изказване на Alibaba след оповестяване на решението.

В изказването се акцентира, че актуалното наказване ще послужи като предизвестие и тласък и за другите компании, защото отразява нормативните упования на регулативните органи във връзка с развиването на един бранш.

В изказването на Alibaba се акцентира и че с помощта на икономическото и софтуерно развиване на Китай, а и на нормативната поддръжка на нововъведенията, Alibaba е получила опция за основаване на такива платформи като Taobao и Tmall в помощ на милиона дребни и междинни търговци и стотици милиони консуматори. Бизнес моделът на такива платформи е понижил загубите и е повишил успеваемостта на икономическата активност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР