Китайският гигант Huawei Technologies вече четвърта година е принуден да

...
Китайският гигант Huawei Technologies вече четвърта година е принуден да
Коментари Харесай

Huawei увеличи приходите си с 0,8%, но печалбата спадна почти наполовина

Китайският колос Huawei Technologies към този момент четвърта година е заставен да оцелява в изискванията на най-тежките наказания на Съединени американски щати, тъй че компанията с горделивост показва даже и най-скромните достижения в динамичността на финансовите си резултати. За първи път от три години тримесечните доходи на Huawei са се нараснали, въпреки и единствено с 0,8%, само че чистите доходи би трябвало да са намалели на половина – до 434 милиона $, съгласно оповестените публични данни.

Официалното прес-съобщение по тази тематика като цяло беше извънредно сбито, съдържащо безусловно четири реда, които говореха за нарастване на приходите с 0,8% на годишна база и марж на чистата облага от 2,3%. Тези резултати бяха в сходство със личните упования на компанията, като в това време тя усили разноските си за научноизследователска и развойна активност “в името на бъдещето “.

Представители на Bloomberg съумяха да изчислят приблизителната стойност на чистата облага на компанията през първото тримесечие единствено по цената на маржа на облагата – тя не надвиши 434 милиона $ и понижа с 46% при годишното съпоставяне. Миналата година Huawei трябваше да похарчи съвсем една четвърт от годишните си доходи за проучвания и разработки. Какви ще са профилните разноски за тази година, не се прецизира. Повечето от напъните на компанията в тази област сега са ориентирани към заменяне на вноса, понижаване на зависимостта от технологиите и оборудването, достъпът до които е стеснен заради глобите на Съединени американски щати. Текущата година би трябвало да бъде сериозна за оцеляването на Huawei, съгласно представители на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР