Китайският дипломат Виктор Гао определи като „фантазя“ обвиненята на Пен

...
Китайският дипломат Виктор Гао определи като „фантазя“ обвиненята на Пен
Коментари Харесай

Китайски дипломат: Пен Шуай е твърде силна, за да е била тормозена


Китайският посланик Виктор Гао дефинира като „фантазя“ обвиненята на Пен Шуай в полов тормоз, отправени към някогашния вицепремиер Жан Гаоли. Гао, който е вицепрезидент на Центъра по глобализация в Пекин, даде изявление за предаването 60 Minute Australia, в което съобщи, че тенисистката няма по какъв начин да е била унизена, защото е изцяло способна да се отбрани физически.

„Физически тя може да се оправи с доста неща доста по-добре спрямо множеството дами в Китай. Предвид нейните интелектуална зрялост и физическа кондиция, е ясно, че Пен Шуай може да се грижи за себе си и е способна да се отбрани от който и да е мъж“ – съобщи Гао.

Той счита, че поради физическите данни на някогашната тенисистка е невероятно тя да е била измъчвана или унизена по какъвто и да е метод. „Можете ли да си визиите човек с моя растеж, да вземем за пример, да опита да нападне Пен Шуай и да откри физическа доминация над нея? Абсурд, никакъв късмет. Това е фикция, нищо повече“.

Според Гао някогашната №1 на двойки не би могла да е уязвима към набези и полов тормоз, защото от дълго време е навършила пълноправие. „Ако говорехме за малолетна жена, тогава щях да се съглася с вас. Преди да навършат 18-годишна възраст дамите в действителност са доста уязвими както физически, по този начин и душевен, и е доста по-лесно да бъде упражняван тормоз по отношение на тях. Това обаче не се отнася за Пен Шуай“.

Гао съобщи също, че фактът, че Шуай е чакала няколко години, преди да насочи обвиняванията си, е изрично доказателство, че те са голословни.

След като изчезна безследно за няколко седмици след отправените обвинявания, Пен Шуай се появи още веднъж в края на ноември, а при започване на този месец бе част от китайската делегация на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР