Китайският държавен съветник и външен министър Уан И проведе видео

...
Китайският държавен съветник и външен министър Уан И проведе видео
Коментари Харесай

Китай се надява на нови бизнес отношения със САЩ

Китайският държавен консултант и външен министър Уан И организира видео среща с представители на Борда на шефовете на Американско-китайския бизнес съвет.

Пред тях той съобщи, че Китай и Съединени американски щати би трябвало да положат общи старания за превъзмогване на актуалните компликации между тях, да възвръщат комерсиалния разговор и вървят към възстановяване на връзките., заяви Радио Китай.

Уан И уточни, че сегашната обстановка е резултат от неправилния метод на Вашингтон. "Китай постоянно е поддържал политика за спокойно развиване, промени и отваряне, тъй че да се усъвършенства живота на елементарните хора. Китай е подготвен да работи дружно с всички страни по света в името на общото развиване и реализирането на взаимни изгоди, както и чака Вашингтон да поправя комерсиалната си политика ", добави Уан И.

През ноември Съединени американски щати заплашиха Китай със наказания. Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп Робърт О'Брайън упрекна Китай в нарушение на интернационалните отговорности в Хонконг. Преди това държавното управление на Хонконг в профил четирима опозиционни членове на локалния законодателен орган , откакто беше счетено за опасност за националната сигурност.

Междувременно някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър съобщи, че идната администрация на Джо Байдън би трябвало бързо да възвърне каналите за връзка с Китай или рискува рецесия, която може да прерасне във боен спор.

Ако няма някаква база за съдействие, светът ще бъде изправен пред злополука, сравнима с Първата международна война, предизвести експертът при откриването на Нов стопански конгрес. Кисинджър предизвести, че през днешния ден военните технологии могат да провокират рецесия "дори по-трудна за надзор " спрямо предишното.

97-годишният пълководец акцентира, че Америка и Китай сега се насочват към борба и тяхната дипломация се организира по конфликтен метод.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР