Китайският аутомотив гигант Changzhou Xinguy Automotive Lighting Systems вече е

...
Китайският аутомотив гигант Changzhou Xinguy Automotive Lighting Systems вече е
Коментари Харесай

Китайският аутомотив гигант Xinguy инвестира 50 млн. евро за завод в Сърбия

Китайският аутомотив колос Changzhou Xinguy Automotive Lighting Systems към този момент е закупила имот, на който ще построи своя нов цех в Сърбия, съобщи seenews. Теренът се намира близо до Ниш, а общата инвестиция за индустриалната мощ ще е на стойност 50 млн. евро.

Основана през 1993 година, Changzhou Xinguy създава автомобилни крушки и осветителни тела, като в портфолиото на компанията влизат и всички европейски марки, с изключение на японските, китайските и американските такива. Тя е листната на Шанхайската фондова борса от 2011 година, а през днешния ден е най-големият производител в Китай.

Заводът край Ниш ще има първична повърхност от 6,6 хектрара и ще се намира в западната индустриална зона на града. Ако първичната инвестиция се окаже сполучлива, неговата повърхност ще бъде увеличена повече от двукратно, показва китайската осведомителна организация Tanjug.

Очаква се заводът да наеме към хиляда чиновници за началото на производството. Неговата първа копка ще бъде направена до края на първото тримесечие на годината. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР