Китайските законодатели разшириха закона за държавните тайни на Пекин за

...
Китайските законодатели разшириха закона за държавните тайни на Пекин за
Коментари Харесай

Китай разширява закона за държавните тайни, за да включи „работни тайни“

Китайските законодатели разшириха закона за държавните секрети на Пекин за първи път от 2010 година, разширявайки обсега на лимитираната сензитивна информация до „ работни секрети “, съгласно държавните медии.

Висшият законодателен орган на Китай одобри ревизирания Закон за запазване на държавните секрети във вторник и той ще влезе в действие от 1 май, заяви организация Синхуа.

Анализаторите споделят, че разширеният закон е още едно доказателство за засиления фокус на китайския президент Си Дзинпин върху националната сигурност. Това към този момент докара до широкообхватна актуализация на закона за битка с шпионажа в Пекин предишния април, който някои страни се притесняват, че може да бъде употребен за наказване на постоянни бизнес действия.

Миналогодишните нападения на китайската полиция против няколко управнически консултантски компании, в това число Mintz Group и Bain & Co, провокираха безпокойствие измежду задграничната бизнес общественост в Китай. Японски фармацевтичен изпълнителен шеф също беше арестуван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР