Китайските военни твърдят, че американски военен кораб е навлязъл незаконно

...
Китайските военни твърдят, че американски военен кораб е навлязъл незаконно
Коментари Харесай

Китай: Американски военен кораб е навлязъл незаконно във водите около спорни острови

Китайските военни настояват, че американски боен транспортен съд е навлязъл нелегално в териториални води в Южнокитайско море, наоколо до противоречивите острови Парацелз, оповестява, представена от Българска телеграфна агенция.

Китайските военни обявиха през днешния ден, че са наблюдавали и прогонили американския ескадрен миноносец " Милиус ". Според тях корабът е навлязъл нелегално във водите към островите Парацелз, с което е подкопал мира и стабилността на оживения воден път.

Нашите сили " ще поддържат непрекъснато висока степен на подготвеност и ще подхващат всички нужни ограничения за уверено запазване на националния суверенитет и сигурност, както и на мира и стабилността в Южнокитайско море ", съобщи Тян Цзюнли, представител на командването на китайските въоръжени сили в южния спектакъл на военни интервенции.

Напрежението сред Съединени американски щати и Китай в региона нараства. Вашингтон укрепва съюзите си в Азиатско-тихоокеанския район, с цел да се опълчи на настъпателните дейности на Пекин в Южнокитайско море и Тайванския пролив, до момента в който Китайската национална република се стреми да наложи териториалните си искания, напомня Ройтерс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР