Китайските власти започнаха да тестват уловена в морето риба за

...
Китайските власти започнаха да тестват уловена в морето риба за
Коментари Харесай

Властите в Китай тестват и уловената риба за COVID

Китайските управляващи започнаха да тестват уловена в морето риба за Коронавирус, пробвайки се да лимитират разпространяването на заболяването. Това обаче провокира насмешки в обществените медии, осведоми Българска телеграфна агенция като се базира на ДПА.

Видеоклипове с взимане на проба от риба в пристанищния град Сямън се споделяха всеобщо, предизвиквайки най-различни реакции.

" Какво вършат, когато има непосредствен контакт? Карантинират ги в морето? " - написа един консуматор.

" Пращат ли ги в карантинен център, в случай че са положителни? ", гласи друга реакция.

Политиката на Китай за ограничение на Коронавирус е най-строгата в света - неведнъж се постановат продължителни затваряния и всеобщо тестване. Представител на здравните управляващи в Сямън удостовери, че се тестват освен завръщащите се риболовци, само че и рибата, която са уловили.

„ Каквото влиза в страната, би трябвало да бъде тествано “, сподели той пред ДПА.

Тези ограничения бяха подхванати, откакто предишния месецо кръг Цзимей издаде инструкция, подчертаваща заплахата от противозаконна търговия с задгранични риболовци в морето. Изискванията включват тестване на хората и стоките, когато риболовците се върнат на брега с улова си.

Докато огромна част от света търси способи да живее с Коронавирус, в Китай, където вирусът беше открит за първи път през декември 2019 година, към момента има строги ограничавания и нулева приемливост към вируса. Въпреки тези ограничения в Китай има огромна вълна от случаи и се регистрира бързо разпространение на доста заразният вид Омикрон. Националната здравна комисия в Пекин заяви за повече от 500 нови случая и повече от 2000 асимптоматични случая през днешния ден. Много от тях са на известния курортен остров Хайнан.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР