Китайските власти обявиха въвеждането на мерки за предотвратяване на пренасянето

...
Китайските власти обявиха въвеждането на мерки за предотвратяване на пренасянето
Коментари Харесай

Китай затяга граничния контрол заради маймунската шарка

Китайските управляващи оповестиха въвеждането на ограничения за попречване на преместването на маймунска едра шарка в страната от хора, преминаващи границата, според които последните ще би трябвало да уведомяват държавните органи, в случай че имат признаци. Това заяви Главната митническа администрация на Китай, представена от ТАСС.
"Лицата със признаци на това заболяване са длъжни да уведомят китайските управляващи при прекосяване на границата. Служителите на епидемиологичната работа на китайската митница ще подхващат нужните ограничения според откритите процедури и ще вземат проби за разбор ", се споделя в публикуваното изказване.
Всички пасажери, техните движимости и товари би трябвало да бъдат подложени на специфична инспекция, в случай че има подозрение, че на борда на транспортно средство, пресичащо китайската граница, има инфектирани лица, се показва в документа. Комисията съобщи, че новите ограничения за надзор ще бъдат в действие през идващите шест месеца.
Маймунската едра шарка е рядко вирусно заболяване, което се предава на хората най-вече от диви животни. Симптомите включват висока температура, главоболие, болки в мускулите и гърба, отмалялост, като могат да се появят и кожни обриви по лицето и други елементи на тялото. По данни на СЗО рискът от гибел в резултат на инфекцията е сред 1 и 10 %. По-голямата част от смъртните случаи са измежду по-младото потомство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР