Китайските университети изпращат студентите у дома, докато управляващата Комунистическа партия

...
Китайските университети изпращат студентите у дома, докато управляващата Комунистическа партия
Коментари Харесай

Китай с онлайн обучение прибира у дома студентските протести

Китайските университети изпращат студентите вкъщи, до момента в който ръководещата Комунистическа партия стяга антивирусния надзор и се пробва да предотврати разгръщане на митингите , след недоволни жители, ядосани от строгите ограничавания поради политиката на " нулев Коронавирус ", приканиха президента Си Дзинпин да подаде оставка в най-голямата проява на публично противоречие от десетилетия, предава Associated Press.

На фона на дейностите на полицията, във вторник не се загатва за митинги в Пекин, Шанхай или други огромни градове.

Някои антивирусни ограничавания бяха облекчени в понеделник в опит да успокои публичният яд след митингите през уикенда в минимум осем града. Също ръководещата партия удостовери тактиката си за " нулев Коронавирус ", която затвори в домовете им милиони хора в опит да се спре разпространяването на инфекцията.

От университета " Цинхуа ", където е учил самият Си и където студентите стачкуваха в неделя, както и от други университети в Пекин и южната провинция Гуандун обявиха, че пазят студентите от COVID-19. Но изпращането по родните им места също по този начин понижава вероятността от протестна интензивност след.

Някои университети проведоха рейсове, с цел да закарат студентите до гарите. Оттам оповестиха, че лекциите и изпитите ще се организират онлайн.

Кампусите бяха огнища на протестна интензивност по време на последното придвижване за демократични промени през 80-те години на предишния век, чиято кулминационна точка беше воденият от студентите митинг на площад " Тянанмън " в Пекин през 1989 година, който беше смачкан от армията .

Изпращайки студентите вкъщи, управляващите се надяват да " обезвредят обстановката ", сподели Дали Янг, специалист по китайската политика в Чикагския университет.

Властите подредиха всеобщо тестване и постановиха други ограничения за надзор в доста региони в Китай след скока на инфекциите . Но ходът за изпращането на студентите е много необикновен във време, когато доста градове предлагат на жителите си да заобикалят пътувания и постановат надзор върху придвижването.

Политиката на " Нулев Коронавирус " оказа помощ броят на случаите в Китай да бъде по-нисък от този в Съединените щати и други огромни страни. Но публичното самообладание е ерозирало, защото хората в някои региони са били затворени в домовете им до четири месеца и споделят, че нямат благонадежден достъп до храна и медикаменти.

Китайската комунистическа партия даде обещание предишния месец да понижи рестриктивните мерки посредством смяна на карантината и други правила, само че накара градовете да затегнат контрола, подхранвайки публичното отчаяние.

Във вторник броят на новите случаи на ковид спадна леко до 38 421, откакто сложи нови върхове през последните дни. От тях 34 860 са безсимптомни случаи.

Докато цифрите в Китай остават ниски в съпоставяне със Съединени американски щати и други страни, малко китайци са били изложени на вируса и създадените в Китай ваксини се смятат за доста по-малко ефикасни от тези, употребявани в чужбина. Смята се, че управляващите се опасяват от вълна от инфекции и смъртни случаи, които биха могли да затруднятздравната система, в случай че анулират ограниченията за " нулева Коронавирус ".

Повечето протестиращи се оплакват от несъразмерни ограничавания, само че някои насочиха гнева си към Си, най-силният водач на Китай най-малко от 80-те години на предишния век. Във видео, доказано от Асошиейтед прес, навалица в Шанхай в събота скандира: " Си Дзинпин! Долу! ККП! Долу! "

В понеделник градската администрация на Пекин разгласи, че повече няма да слага стоманени порти, с цел да блокира достъпа до жилищни комплекси, където са открити инфекции.

, при който починаха минимум 10 души провокира гневни въпроси дали пожарникарите или жертвите, опитващи се да избягат, са били блокирани от заключени порти или други антивирусни ограничения.

Урумчи и различен град в региона на Синдзян на северозапад оповестиха, че пазарите и други предприятия в региони, за които се счита, че са с невисок риск от зараза, ще отворят още веднъж тази седмица и публичните автобусни услуги ще бъдат обновени.

Пожарът в Урумчи " отприщи гнева на хората да излязат, с цел да изразят себе си ", сподели Янг. Протести на съпричастност се организираха в чужбина и непознати държавни управления приканиха Пекин за въздържаност.
 Коронавирус рестриктивните мерки в Китай отприщиха всеобщ пердах сред жители и здравни служащи
Коронавирус рестриктивните мерки в Китай отприщиха всеобщ пердах сред жители и здравни служащи

Пекин не се отхвърля от политиката си за " нулев Коронавирус "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР