Китайските телекомуникационни оператори успешно свързаха повече от една трета от

...
Китайските телекомуникационни оператори успешно свързаха повече от една трета от
Коментари Харесай

Потребителската база на 5G в Китай достигна 500 милиона

Китайските телекомуникационни оператори сполучливо свързаха повече от една трета от популацията на страната към 5G мрежите си. Според The ​​Register 5G, потребителската база на China Telecom, China Unicom и China Mobile е достигнала 500 милиона души, а броят на 5G базовите станции в страната към този момент надвишава 1,4 млн. Така ИТ-гигантите доста надвишават прогнозите на китайските управляващи – държавното управление очакваше свързването на 500 милиона консуматори към 5G единствено до 2023 година

China Mobile е водач по брой на клиентите си – от нейните услуги се възползват 946 милиона клиента. Следвана от China Telecom с 362 милиона консуматори и China Unicom с 310 милиона консуматори. От тези 1,6 милиарда души, повече от 500 милиона са свързани към телекомуникационните мрежи на операторите с цени за мобилни устройства с 5G.

За обгръщането на всички огромни райони на страната, Китай към този момент е конфигурирала повече от 1,4 милиона 5G базови станции. В същото време, регистърът отбелязва, че това е общият брой станции, съдейки по отчетите на операторите на китайската най-голяма тройка. Но China Unicom и China Telecom имат контракти за шерване на инфраструктурата си в избрани райони на страната и евентуално те съставляват същите 5G базови станции в тези райони. Следователно, действителният брой базови станции може и да е по-малък.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР