Китайските държавни медии обвиниха западните правителства в намеса за размирици

...
Китайските държавни медии обвиниха западните правителства в намеса за размирици
Коментари Харесай

В Китай обвиняват западните идеолози за размириците в Хонконг

Китайските държавни медии упрекнаха западните държавни управления в интервенция за безредици в Хонконг на фона на ескалиращата дипломатическа дискусия сред Китай и Обединеното кралство поради митингите в някогашната английска колония, оповестява " Ройтерс ".

" Идеолозите в западните държавни управления в никакъв случай не престават да се пробват да основават вълнения против държавни управления, които не им харесват, макар че техните дейности предизвикват бедност и безпорядък в страната след страна в Латинска Америка, Африка, Близкия изток и Азия ", написа " Чайна Дейли ".

" Сега те се пробват да създадат същия трик и в Китай ", допълват те.

Стотици протестиращи обсадиха и нахлуха в Народното събрание на Хонконг в понеделник след проява, отбелязваща годишнината от връщането на китайското ръководство през 1997 година под формула " една страна, две системи ", която включва права и свободи, които не съществуват в континентален Китай, в това число правото на митинг.

Това бе и след седмици на митинги против към този момент анулирания законопроект за изгонване, който съгласно критиците би подкопал господство на закона в Хонконг и ще даде на Пекин пълномощия да преследва деятели в континенталните съдилища, които се управляват от Комунистическата партия.

Полицията в Хонг Конг е арестувала десетки по отношение на митингите, чакат се още арести.

Щетите в постройката на Народното събрание, където протестиращите разбиваха мебели и драскаха с графити стените, принудиха държавното управление да го затвори за две седмици. Комисията на Законодателния съвет би трябвало да организира специфична среща в неразкрито място по-късно в четвъртък.

Китайският всекидневник упреква западните сили, че подбуждат към безредици против държавното управление на Хонконг " като средство за оказване на напън върху централното държавно управление. Насилието, което тези западни пропагандатори насърчават, потъпква върховенството на закона в Хонконг и подкопава обществения му ред ".

Редакционна публикация в " Глобал Таймс ", оповестена от " Народен всекидневник " на Комунистическата партия, подлага на критика мненията на английския външен министър Джереми Хънт и съобщи, че " дипломацията на Англия към Китай ще заплати за неговото държание ".

Хънт предизвести във вторник за следствията, в случай че Китай не съблюдава китайско-британската взаимна декларация от 1984 година по отношение на изискванията за връщане на Хонконг. Неговите мнения бяха посрещнати от изострен упрек от посланика на Китай в Обединеното кралство, който изясни на Англия в сряда да държи ръцете си надалеч от Хонконг. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР