Китайски журналист, който бе преследван и след това задържан в

...
Китайски журналист, който бе преследван и след това задържан в
Коментари Харесай

Изчезнал заради Ухан китайски журналист се появи - бил в карантина

Китайски публицист, който бе преследван и по-късно арестуван в Ухан се появи още веднъж след съвсем два месеца . Ли Зъуа излъчва преследването и задържането му от полицията на 26 февруари и от този момент не е виждан, оповестява БиБиСи.

В сряда той разгласява видео , в което споделя, че е прекарал две седмици под " карантина " в Ухан, последвани от още карантина в родния си град . Казали му, че е нужна карантината, защото той е бил в " чувствителни региони ".

Ли Зъуа е публицист, който дойде в Ухан през февруари, откакто различен публицист, Чен Киуши, изчезна. В първото си видео от Ухан той изясни за какво е там. " Преди да вляза в Ухан, другар, който работеше в китайските мейнстрийм медии, ми сподели... всички неприятни вести за епидемията са арестувани от централното държавно управление. Местните медии могат да оповестяват единствено положителните вести за възобновяване на пациентите и прочие. Разбира се, остава неразбираемо дали това е правилно, тъй като това е, което чух от приятелите си. "

Историите му включват хипотетично прикриване на инфекции и претрупан крематориум . Те са гледани милиони пъти в китайски платформи, YouTube и Twitter.

Ли Зъуа е отведен от полиция за карантинното настаняване в Ухан, където са взети и електронните му устройства . Той остава там две седмици и в този момент изяснява, че е бил " в сигурност " и можел да гледа вести от китайската телевизия .

След това е откаран в карантинния център в родния си град за още две седмици, преди да може да се прибере при фамилията си. " По време на целия развой полицията наложи цивилизовано закона , осигуряваха ми отмора и храна. Те също по този начин доста се грижеха за мен ", добавя той.

" След като приключи карантината, бях със фамилията си . Сега възнамерявам развиването си през тази година. Благодарен съм на всички хора, които се грижеха за мен . Пожелавам на всички хора, страдащи от епидемията, да се преборят. Бог да благослови Китай. Иска ми се светът да се сплоти . "

Журналистът Чен Киуши към момента липсва , съгласно акаунт в Twitter, ръководен от другари. Той не е в контакт от 75 дни. Друг публицист, който предаваше от Ухан, Фан Бин, също не е виждан от февруари .

" Журналист, който мистериозно изчезна преди близо два месеца, откакто заяви за обстановката в Ухан, се появи още веднъж и в този момент той хвали тези които го задържаха, които го арестуваха, разпитваха и го държаха в продължение на два месеца ", написа консуматор в обществената мрежа.

One of the Chinese citizen journalists who mysteriously disappeared nearly two months ago after reporting on the situation in Wuhan has resurfaced, and now he's praising his captors who arrested, interrogated, and confined him for two months. #LiZehuahttps://t.co/TDdqBzu9v0
— sinbad (@sinbad_W) April 22, 2020  В Китай изчезват хора, посочили истината за Ухан
В Китай изчезват хора, посочили истината за Ухан

" В Ухан съм, преследват ме "...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР