Китайски археолози наскоро откриха руините на градски път, датиращ отпреди

...
Китайски археолози наскоро откриха руините на градски път, датиращ отпреди
Коментари Харесай

Археолози откриха руините на древен градски път

Китайски археолози неотдавна откриха руините на градски път, датиращ отпреди повече от 3000 години, в руините Инсю в грас Анян, провинция Хънан, които са в Списъка на международното културно завещание на ЮНЕСКО, заяви радио Китай.

Пътят е павиран с камъчета, кости и счупена керамика, сподели за " Синхуа " Хъ Юлин, откривател от Института по археология към Китайската академия за обществени науки. Той минава паралелно на към 500 м от открития по-рано път и двата пътя се пресичат, образувайки сходна на блок градска конструкция с остатъци от гъсто ситуирани жилища, гробници и занаятчийски работилници от двете им страни, добави той.

Оформлението на Ин, столицата на късната династия Шан /1600 година – 1046 година прочие Хр./, е във фокуса на археолозите. Подобен кръстопът бе открит и преди в руините, само че новата находка прибавя потребна информация към съответните изследвания в региона на север от река Хуанхъ.

Руините Инсю бяха добавени в Списъка на културното завещание на ЮНЕСКО през 2006 година Те са известни с находките на надписи върху пророчески кости, които се смятат за най-старите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР