Китайската технологична компания Baidu съобщи, че е получила търговски лиценз

...
Китайската технологична компания Baidu съобщи, че е получила търговски лиценз
Коментари Харесай

Таксита без шофьори тръгват по улиците на Шънджън в Китай

Китайската софтуерна компания Baidu заяви, че е получила търговски лиценз от китайските регулаторни органи за даване на услуги за транспорт на пасажери посредством безпилотни таксита в някои елементи на Шенжен, един от най-големите софтуерни центрове в страната.

Компанията съобщи, че нейните безпилотни роботизирани таксита с марката Apollo Go ще имат право да транспортират пасажери и да събират такси за тях на повърхност от 188 квадратни километра в Шънджън.
-->
Безпилотните коли на Baidu се появиха за пръв път в Шънджън през 2022 година, само че по това време те не можеха да се движат по публичните пътища без застрахован водач на борда. Съществуваше и възбрана за начисляване на пътни такси на пасажерите.

Baidu е получила лицензи за употреба на безпилотен превоз в три други китайски града - Ухан, Чунцин и Пекин, макар че компанията към момента не е получила търговски лиценз в Пекин. Baidu също по този начин съобщи, че възнамерява да пусне в придвижване още 200 изцяло безпилотни таксита-роботи през тази година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР