Китайската космическа станция “Тянгун 1” се очаква да падне на

...
Китайската космическа станция “Тянгун 1” се очаква да падне на
Коментари Харесай

Зрелище НА ЖИВО! Небесният дворец "Тянгун -1" пада на земята, по последни данни ще удари...

Китайската галактическа станция “Тянгун 1” се чака да падне на Земята към среднощ или в ранните часове на 2 април.

Отломки от Китайската галактическа станция „ Тянгун-1 “ се чака с най-голяма възможност да паднат на Земята тази нощ в 1 часа в региона на Сомалия, съобщи Българска национална телевизия. Това са прогнозите на Европейската галактическа организация, които са към момента с много високо отклоняване – от към 4 часа.

Прогнозните калкулации се менят с всяка минута. Само до преди половин час, ЕКА даваше прогноза за рухване над Гибралтар с евентуална траектория и над нашата страна над Кюстендил, София и Перник, Благоевград, Смолян и Кърджали.

Припомняме, че трябваше да навлезе в земната атмосфера сред 31 март и 1 април. По-късно обаче стана ясно, че станцията се движи с по-ниска скорост от плануваното и може да се удари в Земята в понеделник, 2 април. Не се чака галактическият модул да нанесе вреди на Земята.

Неговото раздробяване и изгаряне в атмосферата даже ще съставлява зрелищна панорама, като метеоритен дъжд, увериха от китайската галактическа работа.

„ Тянгун 1 “ бе изстрелян през септември 2011 като първообраз на мечтаната от Китай цел: непрекъсната галактическа станция, която се чака да бъде изстреляна към 2022 година

Видео онлайн гледайте тук!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР