Китайската компания Huawei създаде най-бързата в света платформа за изкуствен

...
Китайската компания Huawei създаде най-бързата в света платформа за изкуствен
Коментари Харесай

Huawei създаде най-бързия в света тренировъчен клъстер с изкуствен интелект

Китайската компания Huawei сътвори най-бързата в света платформа за изкуствен интелект. Компанията заяви новината за нейното стартиране на пазара по време на годишната си конференция Huawei Connect Сonference в Шанхай. Новият артикул носи името Atlas 900 и е най-бързият в света подготвителен клъстер с изкуствен интелект, който комбинира мощността на хиляди чипове Ascend и извършва задания за секунди, които в предишното са отнемали месеци, означи заместител ръководителят на компанията Ху Хоукун, представен от "Радио Китай ".

"Бъдещето на изчислителната техника е солиден пазар на стойност над два трилиона щатски $. Ще продължим да влагаме със тактика, която се концентрира върху четири основни области. Ще прокараме границите на архитектурата, ще влагаме в процесори за всички сюжети, ще поддържаме ясни бизнес граници и ще изградим отворена екосистема ", добави заместител ръководителят на Huawei. Atlas 900 има капацитет да бъде необятно употребен в научни проучвания и бизнес нововъведения, които изискват събиране и обработка на голямо количество данни, защото има огромна изчислителна мощ.

Atlas 900 е наличен в Huawei Cloud като облачна услуга и световните клиенти, основно научни институти и университети, ще могат да тестват продукта, заяви Ху Хоукун. Китайският софтуерен колос предвижда, че в идващите пет години статистическите калкулации ще станат съществени и изчисленията на база изкуствен интелект ще съставляват повече от 80 на 100 от цялата изчислителна мощ, употребена в международен мащаб. Само преди ден стана ясно, че Huawei възнамерява да вложи 1.5 милиарда $ в програмата си за разработки през идващите пет години. Huawei Developer Program от 2015 година до през днешния ден е подкрепила повече от 1.3 милиона разработчици и 14 000 самостоятелни търговци на програмен продукт по целия свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР