Китайската икономика е нараснала с по-висок от очаквания темп през

...
Китайската икономика е нараснала с по-висок от очаквания темп през
Коментари Харесай

Китайският икономически растеж надминава очакванията през третото тримесечие на годината

Китайската стопанска система е повишена с по-висок от упования ритъм през третото тримесечие на годината, демонстрират публични данни, оповестени в понеделник и представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Строгите ограничавания поради COVID-19 и рискът от световна криза обаче заплашват напъните на Пекин да обезпечи стабилно възобновяване през идната година.

Брутният вътрешен артикул на втората по величина международна стопанска система се е нараснал през интервала юли-септември с 3,9 % на годишна база. Това е повече от прогнозата от 3,4 % на анализатори в допитването на Ройтерс и съставлява доста ускорение спрямо растежа от 0,4 % през второто тримесечие.

На тримесечна база китайският Брутният вътрешен продукт е повишен с 3,9 % през третото тримесечие по отношение на 3,5 % съгласно прогнозите и 2,6 % спад през второто тримесечие.

През септември китайският експорт се е нараснал с 5,7 % по отношение на година по-рано, което също е повече от прогнозите, само че е най-ниският индикатор от април насам. Вносът е повишен с 0,3 % - по-малко от предстоящото.

Търговският остатък на Китай през септември е бил 84,74 милиарда $ при прогноза от 81 милиарда През август остатъкът е бил 79,39 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР