Китайска компания разработва свръхзвуков самолет, способен да пътува от Ню

...
Китайска компания разработва свръхзвуков самолет, способен да пътува от Ню
Коментари Харесай

Невероятен нов китайски свръхзвуков самолет ще лети от Китай до Ню Йорк за 1 час

Китайска компания създава свръхзвуков аероплан, кадърен да пътува от Ню Йорк до Китай единствено за един час оповестява Robb Report. Компанията зад самолета е Space Transportation. В съобението се споделя, че създава „ ракета с крила “, която ще работи за галактически туризъм и пътешестване от точка до точка.

Джетът ще бъде по-евтин от ракетите, които се употребяват за преместване на спътници в космоса. Освен това ще бъде доста по-бърз от обичайните самолети.

За да покаже скоростта, която се надява да реализира, Space Transportation е присъединил видеоклип на своя уеб страница. Във видеото няколко пасажери се качват на борда на свръхзвуковия аероплан. След това струята се обръща отвесно към небето и се изстрелва във въздуха. След няколко секунди полет, стартовите ускорители отпадат, връщайки се безвредно на стартовата площадка, където могат да бъдат употребявани още веднъж по-късно.

След това самолетът продължава пътуването си през облаците и суборбиталното си пътешестване, като в последна сметка изминава 7 000 км до местоназначението си в границите на 60 минути. Корабът, показан във видеото, е впечатляващ, а скоростта, с която се движи, е още по-впечатляваща.

Space Transportation възнамерява да организира наземни проби до 2023 година Надява се да стартира първи полет на свръхзвуковия аероплан през 2024 година и полет с екипаж по-късно през 2025 година Тези проекти са амбициозни, само че компанията не стопира дотук. Тя също по този начин споделя, че се надява да организира тестов полет на галактическо транспортно средство с екипаж до 2030 година

Космическият туризъм се трансформира в гореща тематика в последно време. Особено откакто НАСА показа очаквания, че пространството ще се отвори за повече хора до 2030 година, като разгласи проекта си за занемаряване на МКС. Така че не е толкоз изненадващо да разберем, че галактическия превоз залага на нови типове свръхзвукови самолети.

Други компании като Virgin Galactic към този момент са правили суборбитални полети с цялостен екипаж. SpaceX на Илон Мъск също показа проекти за основаване на суборбитална полетна система. SpaceX обаче към този момент не приказва за тези проекти, тъй че не сме сигурни дали ще създаде сходни на свръхзвуковия аероплан галактически кораби, върху които работи Space Transportation, или дали SpaceX може да схване друг метод.

Като цяло бъдещето на галактическия туризъм и самия галактически превоз е нещо, към което можем да чакаме да се стремят доста компании. Това, че доста огромни компании вземат участие в проекти, които се занимават с бъдещето на пътуванията, би трябвало да ни даде очаквания за появяването на свръхзвукови самолети, способни да ни отведат до всяка точка на света с невероятна скорост.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР