Китайката Гуи Юна изуми целия свят и се превърна в

...
Китайката Гуи Юна изуми целия свят и се превърна в
Коментари Харесай

Жена с един крак победила на „Мис Бикини“ сред обичайни участнички (видео)

Китайката Гуи Юна изуми целия свят и се трансформира в интернет звезда.

Гуи Юна губи крайници си на седемгодишна възраст при автомобилна злополука, само че това не й попречило да стане състезател. Еднокраката китайка се сблъсква с дискриминация като дете, състезава се на параолимпийски игри, става победител в влиятелни шампионати по културизъм и е образец за всички в обществените мрежи.

Днес тя има повече от 500 хиляди клиенти и огромни проекти.

Трагедията и сложното детство

На седемгодишна възраст Гуи се прибирала от учебно заведение, когато била блъсната от камион и десният й крайник бил ампутиран. Тя съвсем не помни какво се е случило в оня съдбовен ден от живота й, само че не може да не помни по какъв начин връстниците й са й се подигравали. Други деца постоянно я наричали саката и трикрака котка, ритали й патериците и махали столовете, с цел да падне.

„ В множеството случаиме обиждаха, а от време на време имаше и физическо принуждение. Първият път, когато ме накараха да падна, плаках доста, само че по-късно привикнах и си помислих: можете да ми се подигравате както желаете, само че аз ще бъда непоколебима, тъй като имам самоуверено сърце “, спомня си Гуи.

На 17-годишна възраст еднокраката китайка била определена в параолимпийския тим на страната, с цел да се състезава в скока на дължина и скока на височина. Според нея всичко това се случило доста ненадейно за нея, само че в последна сметка трансформирало живота й.

Олимпиадата и проблеми с работата


През 2004 година Гуи Юна пътува до Атина и се класира на 7-мо място в скока на дължина F42-46 за дами на Летните параолимпийски игри. Тя също по този начин счупила международния връх на висок скок за дами с ампутирани крака на Националните игри за хора с увреждания през 2007 година и бе знаменосец на Параолимпийските игри през 2008 година в Пекин.

След скоковете тя посветила живота си на стрелбата с лък, а през 2017 година афишира, че се отдръпва от спорта, само че се сблъсква с огромни проблеми при намирането на нова работа. За следващ път трябвало да се сблъска с дискриминация.

„ Ходила съм на доста изявленията за работа и множеството евентуални работодатели ми споделяха: „ Вашето телосложение не е уместно за нашата компания. “ По това време бях доста объркана, тъй като си мислех, че съм същата като всички хора и мога да върша всичко, което могат да вършат изцяло здрави хора “, споделя тя.

В последна сметка тя си намира работа в компания за декоративни бои, където се изкачва от сътрудник за обслужване на клиенти до продавач и сега е сътрудник в компанията.

Победата


В края на 2020 година фотоси на китайката с една крайници, която се разхожда по сцената с обувки на висок ток и бикини, подпирайки се на патерица, бяха необятно публикувани в медиите и събраха доста почитатели на някогашната параолимпийска състезателка.

Това, което обаче не знаят е, че Гуи Юна не е очаквала да получи покана от уредниците на World Orsay Pro, по тази причина се е подготвила небрежно и е посетила това съревнование без доста подготовка. Навикът да води здравословен метод на живот и да спортува й оказал помощ да се покаже добре и да блесне на сцената в състезанията Мис Бикини и Мис Циао.

„ Може би завоювах първото място не поради моя професионализъм или мускули, а поради моята убеденост и храброст на сцената. Много хора считат, че ориста е била неблагосклонна към мен, само че аз не мисля по този начин. Благодарна съм за тези провокации. Защо го споделям? Благодарение на това пораснах, това укрепи сърцето ми и ме направи това, което съм през днешния ден “, призна китайката след шампионата.

След това съревнование Гуи Юна почнала старателно да се приготвя за надпреварата, където още веднъж получила награди, само че решила да не стопира дотук и се заела с конна езда. Какви са бъдещите й проекти? Скачане с парашут и други рискови спортове. Освен това тя основала център за хора с увреждания, с цел да оказва помощ и въодушевява хората с увреждания в Китай.

„ Просто желая да покажа на хората, че мога да реализира тези неща, което значи, че и те могат, това е първичната концепция на всичките ми дейности “, споделя Гуи в интервютата си с необятна усмивка на лицето.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР