Китай заяви, че твърдо ще защитава своите интереси и призова

...
Китай заяви, че твърдо ще защитава своите интереси и призова
Коментари Харесай

Китай предупреждава САЩ, че твърдо ще защитава интересите си

Китай съобщи, че " твърдо ще пази " своите ползи и прикани Съединени американски щати да работят за възобновяване на връзките, оповестява " Франс прес ".

Позицията на Пекин идва, откакто в американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще се пазят, в случай че Китай заплаши суверенитета им - отпратка към, който беше засечен над Америка предходната седмица.

" Ние твърдо ще пазиме суверенитета, сигурността и ползите на Китай за развиване " , акцентира представителят на външното министерство Мао Нин на постоянен брифинг. Тя прикани Съединените щати " да работят с Китай, с цел да върнат китайско-американските връзки назад в коловоза на здравословното и устойчиво развиване ".

" Ангажирам се да работя с Китай там, където можем да нпостигнем прогрес за американските ползи и да сме от изгода за света ", съобщи в речта си Байдън. " Но не се заблуждавайте: както изяснихме предходната седмица, в случай че Китай заплашва нашия суверенитет, ние ще действаме, с цел да защитим страната си. И към този момент го направихме ".

Пекин отхвърли да е бил със шпионски цели.
 Съединени американски щати: Китайският балон - част от огромна шпионска стратегия
Съединени американски щати: Китайският балон - част от огромна шпионска стратегия

Това е е първият сходен случай

Републиканците се възползваха от случая, с цел да разкритикуват решението на Байдън, взето въз основа на боен съвет, балонът да не бъде свален по-рано заради опасения, че отломките могат да навредят на хората на земята.

Републиканците, които предишния месец поеха контрола над Камарата на представителите, прокараха твърда линия в връзките с Пекин , само че това е едно от дребното в действителност двупартийни настроения в надълбоко разделения Конгрес на Съединени американски щати.

Байдън похвали законодателството, признато предходната година със мощна поддръжка както от неговите сътрудници демократи, по този начин и от републиканците, което даде подтик на американската промишленост за полупроводници, и даде обещание да бъде направено повече.

" Няма да се оправдавам, че влагаме, с цел да създадем Америка мощна . Инвестиране в американски нововъведения, в промишлености, които ще дефинират бъдещето и в които Китай има намерение да господства ", акцентира американският президент.

Запитана за коментара на Байдън, Нин отвърна: " Китайската страна постоянно е вярвала, че китайско-американските връзки не са игра с нулева сума, в която вие губите, а ние печелим, или вие се издигате, а ние падаме ".
 Свалянето на балона навредило на връзките САЩ-Китай
Свалянето на балона навредило на връзките САЩ-Китай

Вашингтон в събота съобщи, че военен аероплан го е свалил край крайбрежията на Южна Каролина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР