Китай заяви, че санкционира председателя на Камарата на представителите на

...
Китай заяви, че санкционира председателя на Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Китай наложи санкции на Нанси Пелоси

Китай съобщи, че глоби ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, откакто тя се опълчи на предизвестията на Пекин да не реализира визитата си в Тайван, предава ``Блумбърг``.

Пелоси стана най-високопоставеният американски политик, посетил острова за последните 25 години.

Все още не е ясно какви тъкмо са ограниченията против Пелоси. Китайското външно министерство съобщи, че с визитата си Пелоси се е " намесила във вътрешните работи на Китай и е подкопала суверенитета и териториалната целокупност на страната ", както и че Китай ще наложи наказания освен на ръководителя на Камарата, само че и фамилията ѝ.

Така Пелоси се трансформира в най-високопоставения чиновник на Съединени американски щати, глобен от Китай. Миналата година Пекин глоби някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео, тъкмо когато президентът Джо Байдън встъпи в служба. Помпео, който прикани Тайван да бъде приет за ``свободна и суверенна страна``, откакто напусна поста си, не посети самоуправляващия се остров, до момента в който не завърши мандата си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР