Китай въведе нови правила, позволяващи дъговата пъстърва, популярна още като

...
Китай въведе нови правила, позволяващи дъговата пъстърва, популярна още като
Коментари Харесай

По маркетингови причини: Пъстървата в Китай стана сьомга

Китай вкара нови правила, позволяващи дъговата пъстърва, известна още като сьомгова пъстърва, да бъде наричана сьомга.

Властите разрешиха на търговците да продават и опаковат пъстървата за вътрешния пазар, като изписват, че е сьомга.

Промяната пристигна, откакто скорошно изследване сподели, че от години около една-трета сьомгата в комерсиалната мрежа и заведенията за хранене в действителност е дъгова пъстърва. Нейното месо е с цвета на това на сьомгата - розово-оранжев - и потребителите елементарно могат да бъдат заблудени.

Властите са решили, че вместо да се борят с тази процедура, по-доброто решение е да я узаконят.

Дъговата пъстърва е сладководна риба, до момента в който сьомгата хвърля хайвера си в сладководни води, а по-късно мигрира към солени. На външен тип двете риби не си наподобяват, само че и двете да с червеникавото месо.

Новината провокира и смешки измежду потребителите, които пуснаха хаштаг #RainbowTroutBecomesSalmon (Сьомговата пъстърва става сьомга) в известната обществена мрежа Weibo. Те оферират раците да бъдат " нараснали " до омари, а езерата да се прекръстят на морета.

Изследването за дългогодишната илюзия смути мнозина по здравословни аргументи. Сьомгата постоянно се употребява сурова или пушена, което не е особено за пъстървата, защото тя задържа повече паразити. Хората се тормозят дали не са яли сурова пъстърва и по какъв начин оттук насетне ще са сигурни дали рибата е безвредна, в случай че я поръчат в заведение. Местната рибарска асоциация увери, че този тип пъстърва се отглежда в положителни условия и място за паника няма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР