Китай ще поддържа линии за комуникация с всички страни във

...
Китай ще поддържа линии за комуникация с всички страни във
Коментари Харесай

Китай ще разговаря с всички за постигането на мир в Украйна

Китай ще поддържа линии за връзка с всички страни във войната в Украйна, в това число с Германия, в опит Това съобщи китайският външен министър Чин Ган, представен от " Ройтерс ".

" Като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и виновна огромна страна, Китай нито ще следи безучастно, нито ще налива масло в огъня ", акцентира той дружно с немския си сътрудник Аналена Бербок по време на посещаване в Берлин.

Относно да включи в черния лист няколко китайски компании като част от новия пакет от наказания против Русия, Цин уточни, че Пекин " твърдо се опълчва " на това някои страни да постановат едностранни наказания на други страни, в това число на Китай.

" Китай ще предприеме нужния отговор и ще отбрани уверено законните права и ползи на китайските предприятия ", увери министърът.
 Олаф Шолц: Европейски Съюз стяга спазването на глобите против Русия
Олаф Шолц: Европейски Съюз стяга спазването на глобите против Русия

Той избегна въпроса за наказания против китайски компании, доставящи елементи за оръжия на Русия

По-рано Европейската комисия предложи в черния лист да бъдат включени китайски компании, както и да се ограничи износът за страни, считани за забъркани в, наложени на Русия според последния пакет от наказания против Москва.

От своя страна, Бербок съобщи, че договарянията по новия кръг от наказания не престават, като акцентира, че е значимо да се попречи на съветските отбранителни компании " да получат достъп до артикули, свързани с войната " и да се подсигурява, " че глобените артикули с двойна приложимост няма да попаднат в неправилните ръце ".

Дипломатически източници разкриха, че предлагането на Европейска комисия се концентрира върху битката със заобикалянето на към този момент въведените наказания през трети страни, откакто Европейски Съюз уточни Китай, Турция, Обединените арабски емирства, както и страни в Централна Азия и Кавказ като евентуални виновници за това.

Самата Германия гледа на Китай от ден на ден като на, с изключение на като на максимален търговски сътрудник, и обмисля поредност от ограничения, до момента в който преразглежда двустранните връзки.
 Украйна счита да употребява Китай като лост да завоюва войната
Украйна счита да употребява Китай като лост да завоюва войната

Киев е решен да продължи разговора с Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР