Китай се отказа от Covid Zero и докато коронавирусът, грипът

...
Китай се отказа от Covid Zero и докато коронавирусът, грипът
Коментари Харесай

Болниците в Пекин са превзети от случаи на ходеща пневмония, какви са симптомите?

Китай се отхвърли от Covid Zero и до момента в който коронавирусът, грипът и респираторно-синцитиалният вирус (RSV) бяха тройна опасност в доста страни преди година, китайските лекари се борят с микроба Mycoplasma pneumoniae.

Причиняваната от него болест е по-известна като „ ходеща пневмония “, защото нормално е лека и рядко изисква хоспитализация.

Огнищата на бактериалната зараза са измежду деца в предучилищна и начална учебна възраст. Според медийни отчети, лечебните заведения в Пекин са завладяни от случаи.

Симптомите включват болки в гърлото, отмалялост и постепенно влошаваща се кашлица, която може да продължи седмици или месеци. Продължителното заболяване и рискът от пневмония тревожи родителите. 

Според Bloomberg Prognosis към момента не е ясно за какво инфекциите с микоплазма се възобновяват в Китай, до момента в който Съединени американски щати и огромна част от Европа са изумени най-вече от грип и RSV. Едно изследване сподели, че Mycoplasma pneumoniae е бил обуздан в Китай за съвсем две години, с помощта на ограниченията за противопоставяне на Covid, които от този момент са анулирани.

Патогенът може да предизвика големи епидемии на всеки 3 до 5 години, като инфекциите не престават от есента до пролетта, споделят от китайския офис на Световната здравна организация, написа zdrave.to.

Други страни също могат да бъдат наранени. Инфекциите се усилват в международен мащаб от март. Според специалисти, това е обезпокоително, защото бактериите получават устойчивост към макролидите - желан клас антибиотици.

Китай има най-високата в света периодичност на устойчивост към макролиди при този бацил - до 60-70% от случаите при възрастни и до 80% от случаите при деца не реагират на тях, разяснява лекарят по инфекциозни заболявания Ин Юдонг пред Beijing News по-рано този месец.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР