Китай работи над подкрепа в размер на над 1 трлн.

...
Китай работи над подкрепа в размер на над 1 трлн.
Коментари Харесай

Китай налива $143 млрд. в полупроводниковата си индустрия

Китай работи над поддръжка в размер на над 1 трлн. юана (143 милиарда долара) за полупроводниковата си промишленост, съобщи " Ройтерс ", като се базира на свои източници. Целта на тази стъпка е повишение на личните благоприятни условия в сферата и контриране на американските наказания в софтуерния бранш.

Това ще е един от най-големите пакети от фискални тласъци на Пекин през последните 5 години, като ще включва както дотации, по този начин и данъчни заеми както за производството, по този начин и за научноизследователската активност. Според някои от източниците на " Ройтерс " проектът може да бъде наведен в деяние още през първата четвърт на 2023 година
 Бизнесът с полупроводници доближи $439 милиарда
Бизнесът с полупроводници доближи $439 милиарда

Съединени американски щати е огромен покупател, само че към този момент е относително дребен производител

Голямата част от поддръжката ще е за китайски компании, които желаят да си купят локално съоръжение, обвързвано с производството на чипове - страната ще поеме 20% от цената.

Сред фирмите, които ще могат да се възползват от пакета, има както държавни, по този начин и частни. Акциите на Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) скочиха с 4% на борсата в Хонконг след първите вести за държавната поддръжка. Hua Hong Semiconductor Ltd означи 12% растеж.
 TSMC ще създава най-съвременни полупроводници в нов цех в Съединени американски щати
Най-големият в света производител на микрочипове ще прави най-съвременни полупроводници в нов цех в Съединени американски щати

Предвижда се производството да започва през 2024 година

Случващото се е резултат от поръчката на китайския президент Си Дзинпин, че страната му ще " завоюва борбата " за основните технологии.

На този декор, Съединени американски щати през октомври отрязаха достъпа на китайски проучвателен лаборатории до перспективни AI технологии. Президентът Джо Байдън разгласи поддръжка за полупроводниковата промишленост в страната под формата на грантове и данъчни заеми в размер на общо близо 77 милиарда $. Сега Китай дава на своята промишленост съвсем двойно повече.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР