Китай планира да използва новото си съоръжение в гр. Чунцин

...
Китай планира да използва новото си съоръжение в гр. Чунцин
Коментари Харесай

Китай изгражда огромно съоръжение за наблюдение на астероди

Китай възнамерява да употребява новото си оборудване в гр. Чунцин за наблюдения на метеорити и сходни на Земята планети на стотици милиони километри, като част от напъните за планетарна отбрана.

Центърът за нововъведения на Чунцин към Пекинския институт за технологии, който проектира радара „ China Compound Eye “, неотдавна показа първата си 3D радарна карта на регион с лунни кратери, снимана от оборудването за наблюдения на дълбокия космос с висока разграничителна дарба.

То се състои от набор от радарни антени, а радарната карта бе формирана благодарение на данни от четири радара, построени по време на първата фаза на плана, сподели за „ Синхуа “ Лун Тън,  академик от Китайската академия по инженеринг. През втората фаза ще бъдат построени 25 радара с висока резолюция, всеки с диаметър от 30 м, добави той.

„ China Compound Eye “ се разграничава от телескопа „ FAST “, който събира сигнали от звезди, само че не може да открива метеорити, защото те не излъчват електромагнитни талази. Съоръжението в Чунцин излъчва радиосигнали и записва отразените. То е от значително значение за системата за планетарна отбрана на Китай. След приключването на третата фаза от построяването на „ China Compound Eye “ се чака оборудването да разполага с над 100 радара за наблюдаване на метеорити в границите на 150 млн. км от Земята.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР