Китай отхвърли плана на Световната здравна организация за втори етап

...
Китай отхвърли плана на Световната здравна организация за втори етап
Коментари Харесай

Китай отхвърли искането на СЗО да продължи разследването за произхода на COVID-19

Китай отхвърли проекта на Световната здравна организация за втори стадий на следствието на произхода на COVID-19, който включва хипотезата, че той може да е основан от китайска лаборатория, съобщи " Ройтерс ", като се базира на върховен китайски здравен представител.

СЗО предложи във втората фаза на изследванията за произхода на ковид в Китай, да бъдат включени одити на лаборатории и пазари в град Ухан, като прикани управляващите за бистрота.

" Няма да приемем сходен проект за следене на произхода на COVID-19, защото в някои аспекти той подценява здравия разсъдък и опонира на науката ", е декларирал китайският заместник-министърът на опазването на здравето Цзън Исин на особено свикана конференция.

Той е бил сюрпризиран, когато за първи път е прочел проекта на Световната здравна организация, защото в него е посочена хипотезата, че приключването на вируса е породено от нарушаване на лабораторните протоколи по време на неговото проучване.

Според ръководителя на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус следствията, свързани с произхода на COVID-19, са възпрепятствани от неналичието на данни за разпространяването в първите му дни в Китай.

Пекин не стопира яростно да подлага на критика хипотезата, че коронавирусът може да е изминал от китайска лаборатория - Института по вирусология в Ухан.

Китайските управляващи и медиите в страната на собствен ред постоянно упрекват лабораторията във Форт Дитрик в Съединени американски щати, която е е в центъра на американските изследвания, засягащи битката с биотероризма, за основаването на COVID-19.

Според китайския англоезичен вестник " Глоубъл таймс " 5 милиона интернет консуматори в страната са подписали петиция с искане американската лаборатория да бъде разследвана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР