Китай осъди днес погрешния и опасен път, по който поема

...
Китай осъди днес погрешния и опасен път, по който поема
Коментари Харесай

Китай: С алианса АУКУС САЩ, Великобритания и Австралия поемат по погрешен и опасен път

Китай осъди през днешния ден " неправилния и рисков път ", по който поема партньорството сред Съединени американски щати, Англия и Австралия, по отношение на програмата за продажба и взаимно произвеждане на подводници с атомно задвижване, целяща опълчване на Пекин в Тихия океан, съобщи Франс прес.

Известен с британския си акроним АУКУС (AUKUS), този координиран през вчерашния ден план, би трябвало да накара Австралия да размени своя флот от дизелови подводници с атомен подводен флот, характеризиращ се с доста по-голяма незабележимост и обхват на деяние.

Тази замяна ще бъде направена първо посредством закупуване на американски подводници, а по-късно посредством произвеждане на австралийска територия на нов вид подводница, проектирана взаимно от Съединени американски щати, Англия и Австралия.

Тази стратегия за ударни подводници има за цел да промени западното военно наличие в Тихия океан в миг, когато Китай преследва своите упоритости там.

Пекин предстоящо осъди тази самодейност на Съединени американски щати, Англия и Австралия.

„ Тези три страни поемат по все по-погрешен и рисков път в интерес на личните си геополитически ползи и при цялостно занемаряване на опасенията на интернационалната общественост “, сподели пред публицисти представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин.

Китай гледа с изключително неодобрение на продължаващото през последните години доближаване сред Тайван и Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес. Вашингтон в продължение на няколко десетилетия обезпечава военна поддръжка на острова, който Китай счита за своя отделила се провинция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !          
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР