Китай настоя днес САЩ да анулират сделката за продажба на

...
Китай настоя днес САЩ да анулират сделката за продажба на
Коментари Харесай

Китай настоя САЩ да анулира сделката за продажба на оръжия на Тайван

Китай настоя през днешния ден Съединени американски щати да анулират договорката за продажба на оръжия и военно съоръжение на Тайван на стойност 330 млн. $, като предизвести, че в случай че Вашингтон не се съобрази с мнението на Пекин, това тежко ще навреди на двустранните връзки, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан сподели пред кореспонденти на постоянен пресбрифинг, че продажбата нарушава интернационалното право и "фундаменталните правила на интернационалните връзки ".

"Ние призоваваме американската стана... неотложно да анулира този проект за оръжейни продажби, да приключи военните контакти с Тайван, с цел да се избегнат тежки вреди за китайско-американските връзки, за мира и стабилността в Тайванския пролив и за двустранното съдействие в редица значими области ", съобщи Гън.

Подобно изявление направи и китайското министерство на защитата. То предизвести, че оръжейната продажба е "намеса във вътрешните работи и нарушава суверенитета и ползите на сигурността на Китай ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР