Китай изстреля успешно спътника Гаофън-12-04 за дистанционно наблюдение на Земята,

...
Китай изстреля успешно спътника Гаофън-12-04 за дистанционно наблюдение на Земята,
Коментари Харесай

Пекин изстреля спътник за дистанционно наблюдение на Земята

Китай изстреля сполучливо спътника " Гаофън-12-04 " за отдалечено наблюдаване на Земята, заяви Синхуа, базирайки се на Китайската корпорация за аерокосмическа просвета и технологии (CASC).

От корпорацията оповестяват, че спътникът ще се употребява за потребностите на градското обмисляне и селското стопанство, геодезията, пътното строителство, предотвратяването и оправянето с естествени бедствия.
    
Спътникът беше изстрелян с ракета-носител " Чанчжън-4С " (Лонг марч, Великият поход) от космодрума Цзюцюан в северната част на Китай и сполучливо се нарежда в плануваната орбита. Това е 484-ият старт за ракетите-носители от серията " Чанчжън ".

Тристепенната ракета-носител " Чанчжън-4C " е с дължина 46,9 метра и може да изведе до 4,2 тона потребен товар в ниска околоземна орбита.

Пекин интензивно развива националната галактическа стратегия, разработвайки метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, както и технологии за проучване на Луната. Китайски учени в същото време извършват план за проучване на метеорити и Марс. Китайската галактическа станция към този момент е приключена и е подготвена за интернационално съдействие.

През 2022 година Китай реализира 64 изстрелвания, с което още веднъж усъвършенства личния си връх. По този индикатор за посочения интервал страната се подреди на второ място след Съединени американски щати. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР