Китай използва своя най-тежък дрон „Летящ дракон“, за да придружи

...
Китай използва своя най-тежък дрон „Летящ дракон“, за да придружи
Коментари Харесай

Китай използва тежък дрон срещу американски крайцер

Китай употребява своя най-тежък дрон „ Летящ змей “, с цел да придружи крайцера на Военноморски сили на Съединени американски щати в Тайванския проток. И макар че дронът по някои параметри към момента е по-слаб от американските сътрудници, специалистите означават сериозния прогрес на Поднебесната в тази област.

Според портала The National Interest, базирайки се на тайванските медии, крайцерът „ Ентити “ клас „ Тикондерога “ е минал пренос през Тайванския пролив на 24 юли. Освен че го следи благодарение на „ Летящия змей “, Китай подвигна изтребители J-11 10 пъти във въздуха. Пилотите по радиото предизвестиха американските хеликоптери MH-60R да стоят надалеч от въздушното пространство от западната страна на протока, написа pogled.info .

„ Летящият змей “ е отговорът на Китай на американския дрон „ Глобален ястреб “. Размахът на крилата му е съвсем 25 метра, той е в положение да бъде във въздуха за към 10 часа. „ Американецът “ е по-голям и по-издръжлив: надлежно 35 метра и 36 часа. В този случай американската войска има по-богат опит в потреблението на БПЛА, „ Глобалният ястреб “ се употребява интензивно след терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година

Отбелязва се, че една от пречките за развиването на китайски безпилотни самолети е неналичието на положителни мотори със личен дизайн, само че това се отнася и за стандартните бойни самолети и хеликоптери.

Друго затруднение евентуално е доставянето на точни фотоси в действително време. Пентагонът разполага с доста информационни спътници, които координират работата на дроновете, сухопътни сили и анализаторте.

Китай има единствено няколко сходни галактически кораба. Същият проблем с връзката може да засегне и способността за надзор на дроновете надалеч от базата.

Освен това, за поддържане единствено на един БЛА от този клас са нужни към 200 експерти - оператори на полети, техници, анализатори, а бързото им приготовление в нужното количество не е толкоз елементарно. Въпреки това Китай интензивно догонва съперниците си в тази област.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР